Gde kupiti stan u Beogradu?

Odluka za kupovinu stana u Beogradu je doneta, i sada ostaje pitanje koje sa sobom može da nosi popriličnu dozu nesigurnosti, a ono glasi – gde kupiti stan u Beogradu? Odgovor zavisi prvenstveno od Vaših potreba i želja.

Shodno trenutnoj životnoj situaciji, bilo da ste osnovali porodicu ili još uvek čekate na taj korak, sigurno imate listu uslova koja se vezuje za to šta Vaš budući dom mora da ima od karakteristika i šta bi bilo dobro da ima.

Na šta da obratite pažnju i kako da izaberete najprikladnije mesto za život? U nastavku sledi tekst koji će Vam, nadamo se, bar malo olakšati donošenje odluke.

Gde najbolje kupiti stan u Beogradu?

Beograd se godinama, a možemo slobodno reći i decenijama unazad izdvaja kao omiljeni grad za život kako stanovnicima iz drugih krajeva Srbije, tako i za građane iz zemalja u susedstvu. U Beogradu su prepoznali brojne mogućnosti za profesionalni i lični razvoj, koji ova prestonica ima i potreba da se baš tu zasnuje dom sasvim je prirodna.

Sada, postavlja se pitanje gde kupiti stan u Beogradu, a da se uspe napraviti sklad između budžeta i potreba. Ovo je vrlo individualno, ali stvari koje ćemo izdvojiti u ovom tekstu mogu poslužiti svakome, bez obzira u kojim se životnim okolnostima nalazite.

Lokacija stana

Centar grada i njegova okolina, koja se kako godine prolaze sve više i više širi, održavaju visoke cene. Ovo je sasvim razumljivo, ali ono na šta želimo da skrenemo pažnju jeste da dobro proučite udaljenosti svih kvartova u gradu, jer često zna biti slučaj da je cena po kvadratu stana u jednom kvartu značajno veća od cene u drugom kvartu, a da su ta dva mesta međusobno udaljena svega nekoliko minuta hoda.

Tako da, ovde budite mudri i proučite sve moguće prečice koje mogu skratiti vreme koje provodite u saobraćaju. Ovo je posebno važno kada želite da uštedite vreme u odlasku i dolasku na posao, kada planirate raspored razvoženja dece u školu ili vrtić, na treninge i druge (svoje ili njihove) aktivnosti.

Nekada je sve i samo stvar navike, pa ukoliko i neka malo udaljenija lokacija od centra grada zadovoljava sve potrebe u smislu da je posao relativno blizu, da su škola, ambulanta, park i sve ono što je Vašoj porodici važno u neposrednoj blizini, onda izbor nešto udaljenije lokacije za život ne bi trebalo da predstavlja problem.

Često ćete na tim mestima uspeti da dobijete i povoljnije cene po kvadratu, a manja gužva, miran kraj i druge prednosti koje se vezuju za lokacije koje su mimo centra grada su itekako značajne.

Ono što bismo Vam savetovali da uvek imate u vidu jeste da ukoliko imate potrebu za određenim brojem spavaćih soba, terasom ili ostavom, da ne odstupate od svojih potreba jer one sa razlogom postoje i vrlo se razlikuju od prohteva ili želje.

Nikada nemojte donositi važnu odluku kao što je kupovina stana na uštrb iskrenih potreba, jer ćete kad-tad biti u prilici da se zapitate zašto niste ipak drugačije postupili.

Kako godine prolaze i grad se sve više gradi i nastanjuje, pitanje – da li stan ima obezbeđeno parking ili garažno mesto, postaje sve važnije, bez obzira na kojoj se lokaciji nekretnina nalazi. Ukoliko imate automobil, a nemate stalno mesto za njegovo parkiranje, svesni ste količine stresa i izgubljenog vremena koje jedva takva situacija sa sobom nosi.

Zato, investicija u parking ili garažno mesto se itekako vremenom isplati, na kraju krajeva, uvek možete isto izdati ili prodati ako Vam više nije potrebno. Savet je da ne donosite odluke ne obazirući se na ovu potrebu, jer je za život u gradu sa automobilom ovo vrlo važno.

Nemojte kao opciju za kupovinu u startu isključiti ni stanove koji ne pripadaju novogradnji. Obično su stanovi u starogradnji renovirani i prilagođeni za svakodnevni život, i apsolutno ne znači nužno da baš svaki zahteva veliku količinu novca za renoviranje ili adaptaciju.

Naravno, postoje nekretnine za koje treba izdvojiti dodatnu sumu novca na ime ovih radova, ali znajte da vredi uložiti i malo više vremena u potragu – nikada ne znate, možda baš zbog istrajnosti budete imali sreće u pronalasku idealnog mesta za život!

Prosečna cena stana u Beogradu

Kada jasno postavite svoje ciljeve i prioritete, tada možete krenuti u sledeću fazu potrage za stanom. Naredna tema za razmišljanje su cene koje su trenutno aktuelne i odgovor na pitanje koliko iznosi prosečna cena stana u Beogradu?

Kada je reč o proseku, važno je da napomenemo da su razlike u cenama po kvadratu od opštine do opštine vrlo različite, pa je tako za neka atraktivnija mesta za život poput Novog Beograda, Starog grada, Voždovca ili Čukarice neophodno izdvojiti višu sumu nego za neka periferna mesta u gradu. Ovde se opet vraćamo na to šta je ono što je za Vas i Vašu porodicu primarno i kako zamišljate svoj život.

U skladu sa stilom života koji vodite, birajte delove grada koji Vam pružaju najbolji kvalitet života. Primera radi, ako želite da svojoj porodici priuštite život u nešto mirnijem gradskom kraju, postoji mogućnost da Vam se kao prva asocijacija javi Mirijevo. Dobra povezanost sa centrom grada, dosta škola i vrtića, restorana, marketa i drugih objekata koji su potrebni za neometano funkcionisanje svakodnevnog života odgovara na sve zahteve i potpuno je prikladno za prijatan porodični život.

Lokacija naravno nije jedini faktor koji utiče na prosečnu cenu stana, u formiranje cene su svakako uključeni i drugi elementi poput tipa same nekretnine, karakteristika koje stan sa sobom nosi, a odnose se na kvadraturu, strukturu, opremljenosti i generalno opšte stanje u kojem se stan prodaje.

Kada je reč upravo o najpopularnijim beogradskim opštinama, navešćemo Vam okvirne raspone cena, kako biste imali malo konkretniju sliku o kretanju cena.

Cena kvadrata na Novom Beogradu kreće se u rasponu od 3000 eur/m2 pa sve do 4000 eur/m2, Stari grad ima cene od 2500 eur/m2 do 4500eur/m2, dok se cene za stanove na Paliluli kreću od 1600 eur/m2 do 2800 eur/m2. Ako se odlučite za kupovinu stana u opštini Savski venac, budite spremni da za kvadratni metar izdvojite od 2500 eur do 6000 eur, a za kvadratni metar na Voždovcu potrebno je pripremiti od 1400 eur do 2900 eur.

Više o temi prosečne cene stana pisali smo u našem blogu koji možete pronaći  NA LINKU. U svakom trenutku, možete popuniti KONTAKT FORMU ukoliko želite da se detaljnije posavetujete oko kupovine stana sa našim stručnim agentima prodaje.

Ponuda stanova na prodaju u Beogradu

U želji da Vam što više olakšamo potragu za savršenim životnim prostorom, predlažemo da pogledate neke od stanova koje imamo u ponudi.

Bogat izbor najrazličitijih struktura stanova daje mogućnost da svako pronađe nekretninu po svojoj meri. Ono po čemu je agencija Art nekretnine poznata, jeste najbolja ponuda novogradnji bez provizije. Ovo je vrlo značajno za kupce, iz razloga što kupovina nekretnine bez plaćanja provizije znači i dodatnu novčanu uštedu, a kada se planira veliki trošak za kućni budžet – onda je svaka ušteda itekako dobrodošla.

Imajte na umu da ukoliko želite bilo kakvu informaciju o nekoj od dostupnih nekretnina, slobodno nas možete kontaktirati popunjavanjem kontakt forme, pozivom na istaknute telefonske brojeve ili slanjem maila koji je istaknut na stranici KONTAKT.

Takođe, naši prodajni saradnici organizuju besplatne, personalizovane prezentacije za sve zainteresovane kupce nekretnina u novogradnji, pa ukoliko želite da prisustvujete razgovoru sa prodajnim savetnikom- budite slobodni da to napišete u tekstu svoje poruke prilikom ispunjavanja kontakt forme.

Grid 3×3 sa vidi još- preuzeto iz brifa za tekst, kao smernica za ubacivanje najaktuelnijih stanova

Kontaktirajte nas!

Kako biste na najbrži mogući naćin stigli do svog odgovora, predlažemo Vam da ispunite kontakt formu koja sledi u nastavku i budite sigurni da će Vam se neko od naših agenata javiti u što kraćem vremenskom roku. U razgovoru sa našim agentima dobićete odgovor ne samo na pitanje- “Gde kupiti stan u Beogradu?” već i na bilo koje drugo pitanje ili nedoumicu koju imate u vezi rešavanja stambenog pitanja.