Kako izdati stan u Beogradu?

Trend rasta cena na tržištu nekretnina u Srbiji se i dalje održava, a kako je prisutan porast cena za nekretnine koje se prodaju, tako su i cene zakupa stanova porasle u odnosu na period od pre dve, tri ili više godina.

Bilo da ste do sada već izdavali svoju nekretninu ili sada po prvi put izdajete stan, svakako je važno na koji način ćete taj ceo proces završiti najefikasnije i najbrže. Pored brzine i efikasnosti, odabir zakupca ili stanara je jako važan. Zašto?

Sigurno ste do sada već nekoliko puta čuli priče o negativnim iskustvima sa stanarima ili ste možda i sami svedočili bar jednom takvom događaju. Ako celom procesu izdavanja stana pristupite na malo drugačiji način, postoje velike šanse da se negativna iskustva ne ponove.

Kako izdati stan u Beogradu, gradu u kojem se mesečno izdaje ogroman broj stanova, na lokaciji koja obiluje kako ponudom, tako i tražnjom, a tražioci stana stižu ne samo iz Srbije nego i iz inostranstva? Pripremili smo Vam par saveta.

Odrediti tržišnu vrednost nekretnine

Ako se pitate kako se određuje tržišna vrednost nekretnine, znajte da to može biti urađeno na subjektivan i objektivan način.

Šalu na stranu, ali zaista sami na osnovu sopstvene procene možete formirati cenu za koju smatrate da je prikladna, shodno stanju nekretnine i tačnoj lokaciji u Beogradu.

Ovde će Vam dosta pomoći ako se informišete o nekretninama u Vašoj okolini i ako uporedite ponudu na tržištu sa Vašom ponudom. Na ovaj način možete doći do cifre za mesečni najam stana. Ali, da li je ta cifra zaista u skladu sa tržišnom vrednošću nekretnine koja se izdaje?

 Drugi način je angažovanje stručnog lica koje će Vam pomoći u proceni vrednosti stana. Ovo je svakako način da se Vaša pristrasnost isključi i ovako se, shodno lokaciji stana, trenutnom stanju u kom se stan izdaje i aktuelnim dešavanjima na tržištu nekretnina, formira predlog cene zakupa. Ova cena je nešto što Vi svakako možete prihvatiti ili korigovati, ali naš savet je da u što većoj meri uvažite savete i sugestije stručnjaka.

Za početak, dovoljno je da kliknete na LINK i automatski ćete biti preusmereni na kratku formu, čijim ispunjavanjem i slanjem dobar deo posla prepuštate nama. Nakon prijema Vašeg zahteva naši agenti, specijalno obučeni za izdavanje nekretnina u Beogradu, će Vas kontaktirati i tada ste već korak bliže da izdate svoj stan lako i u što kraćem roku.

Šta se sve gleda kod tržišne vrednosti nekretnine?

Kada Vas agent iz naše agencije kontaktira, ubrzo potom otpočinje proces procene nekretnine koju želite da izdate. U veoma kratkom roku (okvirno dva sata) može se dogovoriti izlazak agenta na teren, kako bi se prve faze u ovom procesu koji prethodi izdavanju što pre završile.

Lokacija stana

Da li se Vaš stan koji želite da iznajmite nalazi na lokacijama u Beogradu koje su atraktivne za stanovanje ili posedujete nekretninu u perifernim delovima grada? Ovo je pitanje koje će dosta uticati na procenjenu realnu cenu mesečnog zakupa.

Da lokacija dobrim delom definiše cenu je jasno, pa zato, ukoliko se stan nalazi na Novom Beogradu, Savskom vencu, Starom gradu ili nekoj drugoj za život u Beogradu atraktivnoj opštini – iskoristite tu prednost!

Struktura stana

Potražnja za Vašim stanom zavisiće i od njegove strukture, kao i od potrebe zakupaca. Uopšteno gledano, za izdavanje se mahom najčešće traže manje kvadrature zbog optimizacije troškova, ali za potrebe višečlanih porodica svakako će i stanovi veće kvadrature biti odgovarajući.

Posedovanje terase/lifta

Da li nekretnina koju izdajete ima terasu, a u zgradi postoji lift? Ako su oba odgovora potvrdna, tada ste sigurni da su potrebe budućih stanara, po ovom pitanju, apsolutno zadovoljene. Nekome ni lift ni terasa neće biti prioritet pri traženju stana za izdavanje, ali ako Vaši budući stanari budu imali malu decu, a stan se nalazi na višem spratu – itekako će lift biti potreban.

Vrsta grejanja

Ako biste pitali stanare, najverovatnije bi im opcija sa mogućnošću kontrole temperature i grejanja u stanu bila prvi izbor. Međutim, ukoliko Vaš stan nema ovakvo grejanje, već je primera radi, u stanu grejanje na TA peć – morate znati da će to imati svoj efekat na formiranje realne cene za mesečni zakup.

Orijentisanost stana

Da li prostorije u stanu imaju dovoljno svetlosti, da li je tokom letnjih meseci neka prostorija previše zagrejana zbog stalne izloženosti sunčanoj strani ili ne? Stanari će Vam verovatno postaviti i ova pitanja, pa je i ovo jedan od faktora koji utiče na visinu mesečne stanarine.

Način izdavanja stana

Da li biste u ovaj poduhvat izdavanja stana krenuli rađe sami ili biste da imate podršku koja obezbeđuje zaštitu svih Vaših prava i koja će Vam ukazati šta su Vaše obaveze kada izdajete stan?

Složićete se da je stručna podrška i pomoć od velikog značaja, pa samim tim izbor adekvatne agencije za nekretnine je ono za šta treba da se odlučite.

Art nekretnine imaju bogato profesinalno iskustvo u vezi izdavanja nekretnina, pa ukoliko ste se ikada zapitali kako izdati stan u Beogradu – kontaktirajte nas! Bićete oslobođeni stresa, a sav posao u vezi izdavanja stana i potrebne dokumentacije prepustićete nama.

Izuzetno smo ponosni jer:

  • Za nas, klijent je na prvom mestu.
  • Dostupni smo Vam svakog dana.
  • Pružamo klijentima pravnu podršku.
  • Vaši zahtevi biće obrađeni u najkraćem mogućem roku.
  • Imamo dugu i uspešnu profesionalnu reputaciju.

Pogledati prosečnu cenu zakupnine i posavetovati se sa agentom

Kada odlučite da sarađujete sa nama, predlažemo Vam da se pre sastanka sa našim agentima raspitate u vezi prosečnih cena najamnine za stan koji je u rangu Vašeg. Dakle, obratite pažnju na kvadraturu, stanje stana, opremljenost, lokaciju i druge relevantne karakteristike i zabeležite po kojim se cenama slične nekretnine izdaju.

Kada budete razgovarali sa našim agentom, izložite mu svoja zapažanja, prodiskutujte, obavezno istaknite svoje mišljenje i čućete šta agent ima da kaže na tu temu. Bićete u prilici da dobijete profesionalno, nepristrasno mišljenje koje će puno da znači u procesu pronalaska idealnog stanara.

Sredite stan

Šta je to potrebno da stan bude spreman za izdavanje?

Ako u stanu sve funkcioniše besprekorno, instalacije i cevi su na svom mestu, ako ste ga skoro krečili ili pak renovirali, onda je Vaš stan spreman za nove stanare. Higijensko čišćenje je ono što smatramo da se podrazumeva, i verujte nam da će tako pripremljen stan kod mnogih probuditi interesovanje.

Počnite da primate ponude

Da li smo Vam bar na neki način pomogli sa nedoumicom kako izdati stan u Beogradu?

Ne oklevajte da nas kontaktirate, i budite sigurni u to da izdavanje stana ne mora da bude stresno ili da se završi sa bilo kakvim neprijatnostima. Mi verujemo da se sve uz pravu podršku završava na najbolji mogući način.

Javite nam se!