Život u Beogradu – Sve što treba da znate

Planirate da se preselite u srpsku prestonicu, a možda se i dvoumite da li sa tamo kupite ili iznajmite stan? Kako to zaista izgleda život u Beogradu, šta to glavni grad sve može da pruži i šta se traži zauzvrat? Želimo da Vam olakšamo i da Vam, sa izvora informacija, prenesemo sliku našeg glavnog grada, sedišta ekonomskog i političkog sistema naše zemlje.

 U nastavku Vam navodimo šta sve možete očekivati od Beograda, po preseljenju u njega.

Viši Životni standard

Život u Beogradu, za većinu njegovih stanovnika koji su rešili da se presele u ovaj grad, započinje dobijanjem posla ili upisom fakulteta u Beogradu. Kako za studente, tako i za zaposlene pojedince i porodice, Beograd može puno toga da pruži i na mnogo načina može da poboljša kvalitet života. Za početak, glavni grad nudi viši životni standard, koji je i njegov veliki benefit. Prilika da se zarada poveća svakome od nas znači dosta, a prestonica upravo to i nudi – priliku za višu zaradu u svakom poslu. Ono što svakako treba pomenuti jesu i (donekle) viši troškovi života, koji se prvenstveno odnose na zakup stana ili trošak javnog saobraćaja. Odličan primer za ovo je preseljenje iz nekog manjeg grada, kao npr. iz  Šapca u Beograd, gde biste za istu kvadraturu stana u bližoj okolini centra plaćali nesumljivo veću sumu mesečnog najma. Takođe, neretko je potrebno izdvojiti novac za mesečne autobuske karte kako biste stigli do kancelarije ili fakulteta, tako da i taj izdatak treba uzeti u obzir.

Pristup boljem Obrazovanju

Veliki broj srednjih i viših škola i fakulteta nalazi se upravo u Beogradu. One pokrivaju širok spektar obrazovnih programa, pa se u Beogradu mogu pronaći škole i fakulteti za svako zanimanje. Mogućnost za bolje obrazovanje važna je kako studentima koji sami biraju dalje usmerenje, tako i roditeljima koji spremaju svoje buduće školarce za polazak u osnovu školu. Svaka opština ima veliki broj osnovnih i srednjih škola, tako da je pohađanjem bilo  koje od njih pristup kvalitetnom obrazovanju osiguran.

Lakša mogućnost Zaposlenje -da li ovde treba da piše “za zaposlenje” ili ne?

Veći grad nudi više mogućnosti. Ovo je uobičajena izjava koja je apsolutno tačna. Život u Beogradu podrazumeva i veći broj poslovnih mogućnosti – bilo da ste u potrazi za radnim mestom koje podrazumeva veštinu nekog zanata ili da tragate za nekom vrstom  kancelarijskog posla. U proteklih par godina sve veći broj inostranih kompanija otvara svoje predstavništvo baš u Beogradu, a sa tim dolazi i do otvaranja novih radnih mesta i stvaraju se prilike za poslovnu saradnju u inostranoj firmi.

Zabavan Noćni život

Sigurno ste čuli da je Beograd pravo mesto za uzbudljiv noćni život! Ovome mogu posvedočiti kako građani naše zemlje, tako i turisti, kojima je u zadnjih par godina Beograd na listi omiljenih gradova. Svakodnevno se u Beogradu mogu naći mesta na kojima se organizuje raznovrstan provod, bilo da je reč o fantastičnim restoranima ili o klubovima koji rade do ranih jutarnjih sati. Brojni festivali koji se organizuju tokom cele godine, čine da turistička ponuda grada bude još bogatija, pružajući svim stanovnicima Beograda fantastičan provod!

Odlična povezanost

Bez obzira na to koju beogradsku opštinu da odaberete  za život – imaćete odličnu saobraćajnu povezanost baš sa svakim mestom u gradu. Čest raspored linija gradskog saobraćaja daje priliku da u relativno kratkom roku dođete do željene lokacije, čak i onda kada je potrebno da koristite dve ili više autobuskih linija. Nećemo Vas lagati – gužva u saobraćaju je nešto na šta se morate navići i na šta ćete se sigurno i navići ako odlučite da živite u Beogradu. Gužve su nešto što većini ljudi zna da zasmeta, ali i one su razumljive jer je naseljenost u glavnom gradu iz godine u godinu sve veća.

Koja su atraktivna mesta?

Za šarm našeg grada zaslužna su mnoga mesta koja sa sobom nose bogatu istoriju. Mnoge beogradske opštine kriju stare priče o tome kako se nekada živelo, obrazovalo i uživalo. Čuvena mesta kao što su Kalemegdan, Beogradska Tvrđava, Tašmajdan, Košutnjak ili Knez Mihajlova ulica svakodnevno su posećeni, naročito kada vreme ide na ruku svima onima koji su ljubitelji šetnje. Mnogo poznatih akademika, umetnika i naučnika je poteklo iz ovog grada, i dan danas se čuva uspomena na njih.

Izdavanje ili kupovina?

Ako se zaljubite u Beograd, poželećete u njemu da ostanete.

Kada donesete odluku da započnete svoj život u Beogradu, nametnuće Vam se pitanje da li da kupite ili da iznajmite stambeni prostor. Odgovor na ovo pitanje zavisi isključivo od Vaših preferencijama, finansijskih mogućnosti i planova.

Ukoliko imate dovoljnu kreditnu sposobnost ili dovoljno ušteđevine, možete razmišljati o tome da investirate u nekretninu u Beogradu. Važno je znati da na cenu kvadratnog metra utiče više faktora, kao što su lokacija stana, kvadratura i struktura. Lokacija je vrlo bitan faktor pri određivanju cene, jer nekretnina u centru grada je oduvek bila (i ostaće) skuplja, nego stan iste kvadrature u nekoj od perifernih opština grada. Pozivamo Vas da se na ovu temu više informišete čitajući blogove koji obrađuju teme lokacije i cene kvadrata stana u Beogradu. Blog pod nazivom  Najbolje lokacije za kupovinu stana u Beogradu daće Vam odgovore na sva pitanja u vezi najatraktivnijih lokacija sa njihovim osnovnim karakteristikama, kao što su saobraćajna povezanost, najvažnije ustanove u toj regiji i naravno – prosečna cena po kvadratnom metru na toj lokaciji. Blog koji detaljnije obrađuje cene kvadrata u najpoželjnijim beogradskim opštinama nosi naziv Prosečna cena kvadrata u Beogradu, pa Vam predlažemo da i taj tekst pročitate jer ćete tamo naći dosta korisnih informacija u vezi cene stanova u Beogradu.

Za one koji su više naklonjeni životu koji nije vezan uvek za istu lokaciju, ili ako nemate dovoljno finansijskih sredstava ni kreditnu sposobnost za kreditiranje – onda je iznajmljivanje stana u Beogradu opcija koja će Vam najviše odgovarati. Ovaj izbor sa sobom nosi veću fleksibilnost u životu, manje finansijske izdatke (nemate učešće za stan niti neke druge finansijske troškove kao u slučaju kupovine stana) i kraće vreme koje je potrebno za pronalazak novog mesta za život. U svakom slučaju, izaberite ono što je za Vas najbolje rešenje koje će Vam pružiti najviši mogući kvalitet života.

ART Nekretnine

Kako bi ceo proces prelaska u novi grad bio što jednostavniji i lakši, znajte da je agencijska podrška nešto što biste trebali imati u tom postupku. Zašto ovo kažemo? Proverene informacije i stručna pomoć u svakom trenutku je ono što ćete izborom kvalitetne agencije za nekretnine uvek imati.

Ponosni smo na činjenicu da svim svojim klijentima Art nekretnine nude kvalitetnu uslugu kojom pomažemo mnogim ljudima da reše stambeno pitanje i da pronađu topli dom za svoju porodicu. Zato, bez obzira da li planirate da kupite ili iznajmite stan u Beogradu, uverite se u to da ćete uz našu stručnu podršku ceo proces završiti na najjednostavniji i najbrži način.

Da biste nas kontaktirali, popunite kontakt formu iz nastavka i naša pomoć uskoro stiže!